Om os

Hvem er vi?

Tunturi

100 år gammelt cykelmærke kommer til Danmark

Solid erfaring 

Selvom du måske ikke har hørt om os, så har vi næsten 100 års erfaring med at producere cykler. 

Kvalitet til en god pris

Vi producerer cykler til en overkommelig pris men går aldrig på kompromis med kvalitet.

Cykler til din hverdag

Vi er passioneret omkring cykler og det at cykle, og vi ønsker at give alle en kvalitetscykel til alle hverdagens gøremål. 

 

Se cyklen i brug

Historie

100 års historie

Tunturi, som betyder "højland" på finsk, blev grundlagt i Finland i 1922 i byen Turku af Aarne Harkke. Virksomheden arbejdede i begyndelsen med cykelreparationer og samlede cykler med dele fra det britiske højland. Senere blev Aarnes bror Eero og Lyly også en del af virksomheden og man begyndte at producere cykler selv. I begyndelsen af 20'erne var der ikke mange cykler og efterspørgslen var relativt lille men efterspørgslen steg i takt med faldende priser og cyklen blev særligt populær blandt den arbejdende befolkning. 

I 1960'erne havde man hos Tunturi et stort fokus på at udvikle produkter til sommerhalvåret og man begyndte at producere træningsmaskiner som motionscykler og løbebånd. Det blev en stor succes for Tunturi og de findes stadigvæk den dag i dag under navnet Tunturi Fitness. Den del af Tunturi blev solgt fra i 2014 og er nu sit eget brand. 

I 1990'erne blev særligt mountainbikes populære og Tunturi blev førende indenfor området, da man i produktionen anvendte en særlig avanceret svejsning; plasmasvejsning til fremstilling af stålrammerne. 90'erne var også en storhedstid for Tunturi indenfor konkurrence cykling, hvor flere Tunturi hold blev etableret og i 1997 vandt Katja Repo verdensmesterskabet i styrtløb på en håndlavet Tunturi racercykel. 

I dag er Tunturi ejet af den hollandske virksomhed Accell Group og producerer kvalitetscykler til skarpe priser.